Rezort hospodárstva ponúka malým a stredným podnikom bezplatnú účasť na veľtrhoch

Ministerstvo hospodárstva SR v rámci pripravovaného Národného projektu na podporu účasti slovenských výrobcov na veľtrhoch a výstavách v zahraničí a propagácie slovenského priemyselného potenciálu ponúka malým a stredným podnikom možnosť spoluúčasti v národnom stánku na zahraničných veľtrhoch a výstavách v druhom polroku 2014.

Ministerstvo hospodárstva SR v rámci pripravovaného Národného projektu na podporu účasti slovenských výrobcov na veľtrhoch a výstavách v zahraničí a propagácie slovenského priemyselného potenciálu ponúka malým a stredným podnikom možnosť spoluúčasti v národnom stánku na zahraničných veľtrhoch a výstavách v druhom polroku 2014. Informuje o tom na svojej internetovej stránke. Slovenskí podnikatelia sa tak môžu prezentovať okrem iného aj v Nemecku, Francúzsku, na Kube či vo Vietname.
Výzva sa týka podujatí MSV Brno, Automechanika vo Frankfurte nad Mohanom, World of Metal v Minsku, FIHAV v Havane, Electronica Mníchov, International Industrial Forum Kyjev, MIDEST v Paríži a Vietnam Expo v Hočiminovom Meste, ktoré sa uskutočnia v období od 16. septembra do 6. decembra tohto roka. Na každé z podujatí plánuje rezort hospodárstva prizvať osem vystavujúcich firiem s výnimkou brnianskeho, ktoré ponúka priestor až 15 slovenským podnikom.
V rámci národného stánku budú mať všetci vystavovatelia k dispozícii informačný pult s označením, rokovací priestor a spoločné zázemie. Na expozíciu jedného vystavovateľa by malo pripadnúť 10 štvorcových metrov (m2). Ministerstvo pre každého zabezpečí bezplatnú účasť v rámci spoločnej expozície v národnom stánku počas trvania podujatia, prepravu informačných a propagačných materiálov, drobné občerstvenie, propagačno-prezentačné pomôcky a predmety. Ostatné náklady spojené s účasťou, ako sú cestovné a pobytové výdavky na odborných pracovníkov, strava, účastnícky poplatok či zápis do katalógu vystavovateľov, si musia hradiť vystavovatelia sami.
Bezplatná účasť malých a stredných podnikov v rámci spoločnej expozície v národnom stánku na veľtrhoch a výstavách v zahraničí je súčasťou pomoci z fondov Európskej únie. Predpokladaná výška podpory na jednu vystavujúcu firmu sa pohybuje od viac ako 3000 eur do takmer 7500 eur. Vystavovateľom sa môže stať firma, ktorá spĺňa definíciu malého a stredného podniku a je registrovaná na Slovensku so sídlom mimo Bratislavského kraja.

Súvisiace články

Aktuálne správy