Henkel nevylučuje ďalšie akvizície

Spoločnosť Henkel nedávno uskutočnila akvizíciu francúzskej spoločnosti Spotless a troch amerických firiem, ktoré vyrábajú vlasovú kozmetiku

Nemecká spoločnosť Henkel by mohla pristúpiť k ďalším akvizíciám, aby tak podporila portfólio pracích práškov a výrobkov starostlivosti o vlasy. Vyhlásil to finančný riaditeľ spoločnosti Henkel Carsten Knobel. "Nevylučujeme rozsiahlejšie akvizície v tejto oblasti,“ povedal Knobel pre týždenník Euro am Sonntag.

 

Spoločnosť Henkel nedávno uskutočnila akvizíciu francúzskej spoločnosti Spotless a troch amerických firiem, ktoré vyrábajú vlasovú kozmetiku. Spoločnosť Henkel chce podľa Knobela posilňovať špecifické produktové oblasti na trhoch v sľubných krajinách. V oblasti akvizícií sa však spoločnosť nezameriava na konkrétnu geografickú oblasť. Firma Henkel hľadá možnosti, ktoré sú pre ňu strategicky vhodné, atraktívne z pohľadu ceny a marží a sú k dispozícii na predaj. V rámci divízie lepidiel sa chce spoločnosť sústrediť na nové technológie.

Knobel zároveň vylúčil, že by firma uvažovala napríklad o spätnom odkúpení svojich akcií. "Toto v súčasnosti nie je možnosť. Investície do ďalšieho rozvoja spoločnosti sú aj naďalej najlepším spôsobom ako zvyšovať hodnotu v mene akcionárov,“ povedal Knobel. V druhom a v treťom kvartáli Knobel očakáva negatívne efekty v menovej oblasti, rovnako ako v prvom kvartáli tohto roku. V prvom kvartáli tržby spoločnosti oslabili o 2,6 % na 3,93 mld. eur, pričom negatívne efekty v menovej oblasti ubrali spoločnosti z rastu takmer 7 percentuálnych bodov.

Henkel pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Henkel Slovensko, ktorá bola založená v októbri 1991, vtedy ešte pod názvom Henkel-Palma ako spoločný podnik rakúskej spoločnosti Henkel Austria a vtedajšieho štátneho podniku Palma. Spoločnosť Henkel Slovensko je súčasťou Henkel Central Eastern Europe.

Súvisiace články

Aktuálne správy