Podiel slovenskej hydiny v reťazcoch v júni medziročne klesol na 51,6 %

Podiel slovenskej hydiny v obchodných reťazcoch na Slovensku klesol v júni 2014 medziročne na 51,6 % z vlaňajšej úrovne 54,57 %, teda sa znížil o 2,97 percentuálneho bodu. Vyplýva to z prieskumu, o ktorom dnes na tlačovej konferencii informoval riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár. Prieskum ÚHS vykonala 30. júna 2014 v rovnakých prevádzkach reťazcov ako vlani.
Podľa jeho informácií stúpol v júni tohto roku v medziročnom porovnaní iba podiel slovenských hydinových mäsových výrobkov na 73,27 % z minuloročnej úrovne 67,21 %. „Negatívnym javom však je, že sa z pultov vytrácajú kvalitné mäsové výrobky od slovenských spracovateľov hydiny a sú nahrádzané lacnými a menej kvalitnými výrobkami spracovateľov tzv. červeného mäsa,“ poznamenal.
Podiel domácich spracovateľov hydiny sa na ponuke slovenských hydinových mäsových výrobkov medziročne znížil z 54,5 % na 43,9 %. Podiel slovenských vajec v júni tohto roka oproti júnu roku 2013 poklesol na 86,11 %, z vlaňajšej úrovne 89,04 %.
Únia hydinárov Slovenska je stavovská, dobrovoľná a nepolitická organizácia združujúca liaharov, chovateľov a spracovateľov hydiny i producentov slepačích vajec. Vznikla v roku 1996 a v súčasnosti má 27 členov.

Súvisiace články

Aktuálne správy