Euro sa v utorok voči doláru obchodovalo bez väčších zmien

Svetové devízové trhy - euro, americký dolár, japonský jen, česká koruna, maďarský forint, poľský zlotý

Správa „FINANCIE: Euro sa v utorok voči doláru obchodovalo bez väčších zmien,“ rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskych devízových trhoch v treťom odseku

LONDÝN 1. júla (SITA, Reuters) – Euro sa v utorok voči americkému doláru obchodovalo bez výraznejších zmien v blízkosti úrovne šesťtýždňového maxima. Počas ranného obchodovania sa však pozornosť trhov zameriavala najmä na rekordnú pokutu pre banku BNP Paribas, ktorá by mohla oslabiť euro. Banka BNP Paribas v pondelok priznala svoju vinu v dvoch sporoch v USA a s americkými úradmi sa dohodla, že zaplatí 8,83 mld. USD.

Spoločná európska mena sa voči doláru obchodovala bez zmeny na úrovni 1,3690 USD/EUR. Dolár voči japonskému jenu posilnil na 101,48 JPY/USD, zostal však blízko pondelkového šesťtýždňového minima 101,23 JPY/USD.

Česká koruna a poľský zlotý v utorok v porovnaní s predchádzajúcim obchodovacím dňom voči spoločnej európskej mene posilnili, ale maďarský forint oslabil. Koruna si do 12:32 SELČ pripísala 0,03 % a stúpla na 27,436 CZK/EUR, zlotý vzrástol o 0,01 % na 4,1540 PLN/EUR. Hodnota forintu však klesla o 0,27 % na 310,170 HUF/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy