Metro v Turecku predáva hypermarkety Real

Skupina Metro sa chce zamerať na reštrukturalizáciu siete Real na domácom nemeckom trhu

Nemecký maloobchodný reťazec Metro predáva v Turecku 12 hypermarketov siete Real tamojšej spoločnosti Haci Duran Begendik. Firma o tom informovala v pondelok. Krok má podporiť ozdravenie siete Real na domácom nemeckom trhu. Transakciu chce Metro dokončiť počas leta, predajnú cenu firma nezverejnila.

 

Turecká divízia Real mala v účtovnom roku 2012/2013 tržby 256 mil. eur a v krajine zamestnávala zhruba 1 800 ľudí. Metro sa už v roku 2012 dohodlo na predaji východoeurópskej siete hypermarketov Real francúzskemu konkurentovi Auchan za 1,1 mld. eur. Značku Real si tak Metro podrží iba na nemeckom trhu.

Štvrtý najväčší maloobchodný reťazec v Európe Metro prevádzkuje v 31 krajinách 2 200 predajní. Skupina obmedzuje rozsah svojich aktivít a ťažisko podnikania presúva na sieť veľkoobchodných centier cash and carry a obchody so spotrebnou elektronikou. Real sa na tržbách skupiny Metro podieľa 16 percentami. Divízia čelí ostrej konkurencii diskontných reťazcov ako Aldi a Lidl a v prvej polovici účtovného roka 2013/2014 jej tržby klesli o 4,4 % na 4,089 mld. eur.

Na Slovensku Metro AG podniká prostredníctvom spoločnosti Metro Cash & Carry SR, ktorá je súčasťou nadnárodnej skupiny Metro Cash & Carry International. Na Slovensku patrí do siete Metro Cash & Carry šesť veľkoobchodných centier pre podnikateľov.

Súvisiace články

Aktuálne správy