Nová autobusová stanica v Michalovciach začne slúžiť od utorka

Nové autobusové nástupište na Staničnej ulici v Michalovciach odovzdajú do prevádzky v utorok 1. júla.

Nové autobusové nástupište na Staničnej ulici v Michalovciach odovzdajú do prevádzky v utorok 1. júla. Mesto začalo jeho výstavbu vlani s cieľom poskytnúť cestujúcim kultúrnejšie priestory na čakanie na spoje.
Nástupište vedľa železničnej stanice bude mať kapacitu štyroch príchodových stojísk a osem odchodových stojísk prímestskej dopravy a tri príchodovo-odchodové stojiská MHD.
"Mesto Michalovce v ostaných mesiacoch intenzívne rokovalo s jednotlivými prepravcami (SAD a MHD) o grafikone prepravy a umiestnení zastávok tak, aby bola doprava k autobusovému nástupišťu z celého mesta čo najlepšia. Dňa 1. júla bude autobusové nástupište na Staničnej ulici dané do užívania dopravcovi," informovala hovorkyňa mesta Iveta Palečková.
Od toho dňa dôjde k zmene cestovného poriadku, niektorých spojov, ako aj trasy niektorých liniek. O konkrétnych linkách a spojoch prímestskej dopravy sa môžu cestujúci informovať na webstránke prepravcu www.arrivami.sk, na dispečerskej linke, ako aj u vodiča daného spoja. O zmenách v mestskej hromadnej doprave (MHD) mesto informuje na svojej webstránke.
Realizácia stavby sa začala koncom októbra 2013. Podľa zmluvy mali byť práce ukončené do 12 mesiacov od podpísania zmluvy. Keďže prebiehali bez problémov, dodávateľ stavby avizoval skorší termín ukončenia.
Investorom projektu v hodnote približne 600.000 eur je miestna samospráva. Vláda SR v roku 2012 na výjazdovom rokovaní v Michalovciach rozhodla o spolufinancovaní výstavby nástupišťa, na čo prispela sumou 500.000 eur. Zvyšnú časť prostriedkov použilo mesto z vlastných zdrojov.
Autobusové nástupište sa tak premiestni k železničnej stanici z Kostolného námestia, ktoré podľa radnice nebolo na tento účel najvhodnejšie. "Už samotný fakt, že celú túto plochu lemujú cirkevné a historické budovy, je dôvodom, aby sa Kostolné námestie zmenilo z dopravného uzla na oddychovú relaxačnú zónu. V súčasnosti Mesto Michalovce vyhlásilo verejnú súťaž na vypracovanie ideovej štúdie – Kostolné námestie v Michalovciach," uviedla Palečková.
Rozhodnutie o ďalšom využití Kostolného námestia bude prináležať mestskému zastupiteľstvu a vedeniu mesta, ktoré vzíde z novembrových komunálnych volieb. Súčasné vedenie uprednostňuje využiť daný priestor na kultúrne, spoločenské a duchovné aktivity.

Súvisiace články

Aktuálne správy