Francúzski zamestnávatelia vyzvali k urýchleniu reforiem

Francúzske združenia zamestnávateľov vyzvali prezidenta Francoisa Hollandea, aby urýchlil reformy a znížil verejné výdavky.

Francúzske združenia zamestnávateľov vyzvali prezidenta Francoisa Hollandea, aby urýchlil reformy a znížil verejné výdavky, pričom tento krok by mal podľa nich oživiť „chorľavejúcu“ ekonomiku. Uviedli to združenia vo svojom spoločnom vyhlásení, ktoré zverejnili v nedeľu pred výročnou konferenciou vládnych úradníkov, zamestnávateľov a odborov.

Konferencia sa bude zameriavať na návrh reforiem, vrátane „paktu zodpovednosti“, ktorý predstavil Hollande už minulý rok. Ten by mal obnoviť konkurencieschopnosť krajiny znižovaním daňového zaťaženia práce, a to vo výške 41 mld. eur počas troch rokov, pre tie spoločnosti, ktoré vytvoria viac pracovných miest.

Podľa oficiálnych odhadov druhá najväčšia ekonomika eurozóny v prvom kvartáli stagnovala. Podľa ekonómov nie sú povzbudivé ani odhady pre zvyšok roka, a to aj napriek úspechom v májových spotrebiteľských výdavkoch. Podľa oficiálnych údajov ministerstva práce dosiahol počet ľudí bez práce v máji nové maximum, čo podkopáva Hollandeov sľub o znižovaní nezamestnanosti.

Združenie francúzskych zamestnávateľov Medef, združenie malých a stredných podnikov CGPME a únia remeselníkov UPA pohrozili v prípade nesplnenia podmienok možným bojkotom konferencie.

Súvisiace články

Aktuálne správy