KDH chce dať príspevok na zamestnanosť v regiónoch aj mimovládkam

Občianske združenia, neziskové organizácie či nadácie, ktoré zamestnávajú ľudí, by mohli dostávať príspevok na podporu rozvoja miestnej a regionálnej zamestnanosti. Navrhujú to poslanci NR SR za KDH v novele zákona o službách zamestnanosti, o ktorej má snemovňa rokovať na aktuálnej schôdzi.
Kresťanskí demokrati pripomínajú, že príspevok na podporu rozvoja miestnej a regionálnej zamestnanosti dnes nemožno poskytnúť zamestnávateľovi, ktorým je občianske združenie, nezisková organizácia alebo nadácia.
„Vymedzuje možnosť poskytnúť príspevok na rozvoj miestnej a regionálnej zamestnanosti len zamestnávateľovi, ktorým je obec, samosprávny kraj alebo právnická osoba, ktorej zakladateľom alebo zriaďovateľom je obec alebo samosprávny kraj,“ upozorňuje KDH.
Rozšírením možností získania príspevku aj pre občianske združenia, neziskové organizácie či nadácie by sa podľa KDH rozšírila možnosť operatívnejšieho a efektívnejšieho zamestnávania znevýhodnených skupín nezamestnaných.
Kresťanskí demokrati chcú, aby sa aj občianske združenia, neziskové organizácie či nadácie mohli spolupodieľať na realizácii projektov a programov na zlepšenie postavenia uchádzačov o zamestnanie na trhu práce.
Monika Gibalová na dnešnej tlačovej konferencii pripomenula, že Slovensko trápi vysoká nezamestnanosť, kritická je aj situácia so zamestnávaním mladých. Gibalová odmietla nesystémové kroky vlády v riešení nezamestnanosti. Poslankyňa za KDH ďalej uviedla, že novela KDH nebude stáť štátny rozpočet ani cent. Dôjde podľa nej len k spravodlivejšiemu prerozdeleniu financií.

Súvisiace články

Aktuálne správy