Sting: Deti po mne bohatstvo nezdedia

, Mail on Sunday's Event magazine Foto: SITA

Stingove deti nemôžu očakávať, že zdedia miliónový majetok. Rocková hviezda sa tak priradila k časti superboháčov, ktorí si myslia, že odovzdanie obrovského majetku do rúk ich potomkov by mohlo urobiť viac škody ako úžitku.

Sting má troch synov a tri dcéry, "ktorí musia pracovať", vyjadril sa 62 ročný hudobník pre Mail on Sunday's Event magazine. "Všetky moje deti vedia, že si nemajú pýtať peniaze. Samozrejme ak by boli problém, pomôžem in, ale nikdy som to nemusel urobiť. Majú pracovnú morálku a chcú byť úspešní na základe vlastných zásluh."

Stingov majetok sa odhaduje na 180 miliónov libier, hudobník ale svojim deťom, ktoré sú vo veku od 18 do 37 rokov povedal, že veľa toho na dedenie nebude. "Povedal som im, že toho veľa nebude, lebo sme ich minuli. Máme veľa záväzkov a čo zarobíme, to aj minieme, veľa toho nezostalo."

Sting, ktorý vyrastal v robotníckej rodine tvrdí, že ho ku sláve doviedla tvrdá drina a spomína na svoje nočné začiatky v krčme, kedy za vystúpenie bral 10 libier. Stavil na svoju odolnosť a húževnatosť. Neprišiel k úspechu za jednu noc ako moderné hviezdy typu Justin Bieber. "Keby mi to všetko bola servírované ako na tanieri, neviem, či by som si to vážil a prežil."

Sting tiež odhalil, že jeho inšpiráciou v snahe získať slávu a bohatstvo bola Alžbeta, kráľovná matka. Videl ju ešte ako dieťa pri návšteve lodenice Swan Hunter v blízkosti svojho vtedajšieho domova. "Chcem byť bohatý, slávny, úspešný a riadiť Rolls-Royce, ako ona," sľúbil vtedy sám sebe umelec.

Sting sa svojim vyhlásením o dedičstve postavil do radu medzi iné bohaté hviezdy, ktoré chcú, aby si ich potomkovia našli vlastnú cestu životom. Aj najbohatší muž planéty, Bill Gates povedal, že jeho deti by nemali očakávať, že zdedia prevažnú väčšinu jeho astronomického majetku."Nebudú mať nič také. Musia mať pocit, že ich vlastná práca je zmysluplná a dôležitá,“ tvrdí Gates.

Simon Cowell, hudobný magnát, ktorého majetok sa odhaduje na 2254 miliónov libier sa začiatkom roka, pri príležitosti narodenia svojho syna vyjadril, že neverí na odovzdávanie z jednej generácie na druhú a svoj majetok s najväčšou pravdepodobnosťou venuje na charitu. Ďalšia britská celebrita, aj u nás známa kuchárka Nigella Lawsonová tvrdí, že jej deti by nemali mať žiadnu finančnú istotu, aby vedeli ako sa majú zarobiť peniaze.

Anita Roddick, zakladateľka Body Shop, venovala celý svoj majetok v hodnote asi 51 miliónov libier na charitu po tom, čo považovalopza obscénne, ak by ho získal niekto z vlastnej rodiny.

Aj úspešný podnikateľ  John Roberts, dnes generálny riaditeľ  predajcu bielej techniky, nemieni svoj majetok odhadovaný na 500 miliónov libier odovzdať svojim deťom. Údajne  by potom nemali normálny život a nezažili pocit úspechu.

Súvisiace články

Aktuálne správy