Amazon v Bratislave nebude, nemal by v ňom kto pracovať

, ČTK Foto: SITA

Firma Amazon možno vybuduje svoje nové logistické centrum na Slovensku. Ako informovali Hospodárske noviny s odvolaním sa na vyjadrenie ministra hospodárstva Tomáša Malatinského, rokovania stále prebiehajú.

O investíciu Amazonu sa na Slovensku špekulovalo už na jar, kedy sa skomplikovali plány postaviť sklad v Brne. "Intenzívne s nimi diskutujeme. Dúfam, že Slovensko neobídu," povedal Malatinský, podľa ktorého Amazon požaduje čo najrýchlejšiu výstavbu od momentu rozhodnutia o investícii.

Podľa denníka sme firme ponúkli lokalitu na strednom Slovensku, Amazon vraj však chce logistické centrum postaviť bližšie k Rakúsku a Česku. So zástupcami investora sa stretol aj primátor Bratislavy, podľa jeho hovorcu sklad Amazonu v hlavnom meste pravdepodobne ale nevyrastie.Podľa personálnej agentúry McRoy by ale Amazon mal v Bratislave a okolí, kde je nízka nezamestnanosť, problémy s hľadaním pracovníkov. Agentúra ako vhodnú lokalitu pre Amazon označila západoslovenské mesto Senica, v blízkosti hraníc s Českom. Samospráva sa k tejto možnosti postavila skôr skepticky. "Senica má priestory na to, aby dokázala vyhovieť ktorémukoľvek investorovi. Myslíme si však, že Amazon skončí v Brne," uviedol primátor mesta Ľubomír Parízek.

Americká firma pôvodne chcela postaviť logistické centrum zhruba za 2,7 miliardy korún v Brne, investícia mala priniesť viac než 1500 pracovných miest. Tamojšie mestské zastupiteľstvo ale projekt trikrát zamietlo. Kvôli týmto prieťahom Amazon od brnenského projektu odstúpil a oznámil, že zvažuje inú alternatívu v strednej Európe. Minulý mesiac brnenskí zastupitelia schválili aktualizáciu územného plánu v priemyselnej zóne Černovická terasa, čím stavbu logistického centra umožnili.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy