Nový hotel v Rajeckých Tepliciach zamestná 50 ľudí

Päťdesiat pracovných miest vytvorila akciová spoločnosť Slovenské liečebné kúpele (SLK) Rajecké Teplice vďaka rekonštrukcii hotela Veľká Fatra, ktorý dnes otvorili ako päťhviezdičkový hotel APHRODITE PALACE.
Ubytovacia kapacita kúpeľov sa podľa viceprezidenta SLK, a. s. Rajecké Teplice Zdenka Miškolciho zvýši po otvorení hotela o 200 miest a plocha pre poskytované služby o 3000 metrov štvorcových (m2). Kompletná prestavba bývalého hotela Veľká Fatra trvala dva roky a investíciu 7 miliónov eur financovali SLK z vlastných a úverových zdrojov. „Zámerom rekonštrukcie hotela APHRODITE PALACE bolo pritiahnuť kúpeľných turistov z celého sveta. Preto sme pristúpili k tejto rozsiahlej investícii a vďaka nej vytvorili aj nové pracovné miesta,“ povedal Miškolci.
Primátor Rajeckých Teplíc Peter Dobeš doplnil, že mesto si od otvorenia zrekonštruovaného hotela sľubuje nielen zvýšenie zamestnanosti, ale aj prílev nových návštevníkov, turistov a kúpeľných hostí. „Z tohto je prínos cez daň z ubytovania aj pre mesto. Je to previazanosť – keď bude fungovať hotel, bude fungovať aj mesto. Usilujeme sa byť nápomocní, či cez stavebný úrad, územné plány. Aby podnikateľská sféra mala pripravené podmienky a realizovala projekty v rámci možností, ktoré majú naplánované,“ skonštatoval Dobeš.
Zrekonštruovaný hotel môže podľa výkonného riaditeľa Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Rajecká dolina Viktora Bučka pritiahnuť aj najnáročnejšiu klientelu. „Klientelu, ktorá k nám v minulosti možno nechodila, pretože sme neposkytovali služby na takej úrovni. Je to pre nás prestíž a v neposlednom rade aj devíza pre zahraničie. Pretože na výstavách a veľtrhoch hotel ľudí oslovil a boli prekvapení, že takéto služby sa u nás ponúkajú. V Rajeckej doline tvoria viac ako tretinu tuzemskí návštevníci, hostia z Českej republiky a Poľska takmer dve tretiny a zvyšnú časť dopĺňajú klienti z rusky hovoriacich krajín, ktorých je za posledné dva roky enormný nárast. Ďalej sú to hostia z nemecky hovoriacich krajín a miesto si tu nachádza aj švajčiarska klientela. Evidujeme aj hostí z Talianska, Holandska, Dánska, pobaltských krajín a vidíme prvé lastovičky hostí z Chorvátska, Čiernej Hory, Albánska či Srbska,“ dodal Bučko.
APHRODITE PALACE je súčasťou druhej fázy rozsiahlych investícií SLK, a. s. Rajecké Teplice. Vlani mu predchádzalo otvorenie vonkajšieho vodného sveta, ktorý tvorí päť bazénov – relaxačný, plavecký, bralový bazén s vodopádom a dva turecké kúpele, ako aj vytvorenie troch konferenčných miestností s kapacitou 200 osôb. Finančné prostriedky na výstavbu vonkajších bazénov získali kúpele z Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast v rámci zmluvne viazaných projektov vo výške 500.000 eur. Celková investícia sa pohybovala okolo troch miliónov eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy