Bežný účet platobnej bilancie Talianska dosiahol v marci prebytok cez 1 mld. eur

Bežný účet platobnej bilancie Talianska zaznamenal v marci 2014 prebytok oproti deficitu v rovnakom mesiaci minulého roka.

Bežný účet platobnej bilancie Talianska zaznamenal v marci 2014 prebytok oproti deficitu v rovnakom mesiaci minulého roka. Aj v medzimesačnom porovnaní je výsledok výrazne lepší, nakoľko vo februári bol prebytok bežného účtu viac než trikrát nižší. Uviedla to dnes talianska centrálna banka. Informoval o tom portál RTTNews.
Podľa Národnej banky Talianska bol bežný účet platobnej bilancie v marci tohto roka v prebytku na úrovni 1,005 miliardy eur, zatiaľ čo v rovnakom mesiaci vlani zaznamenal deficit na úrovni 516 miliónov eur. V medzimesačnom porovnaní zaznamenal prebytok výrazné zvýšenie, keďže vo februári dosiahol hodnotu 298 miliónov eur.
Výraznou mierou sa pod tento výsledok podpísal obchod s tovarom. Ten zaznamenal v marci prebytok 4,56 miliardy eur, čo oproti marcu 2013 predstavuje zvýšenie o 0,86 miliardy eur. Čo sa týka bilancie služieb, Taliansko opäť evidovalo deficit, no v porovnaní s marcom minulého roka klesol zo 645 miliónov na 591 miliónov eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy