Amazon je už blízko k uvedeniu vlastného smartfónu na trh

Americký internetový obchod Amazon je už údajne blízko k uvedeniu vlastného smartfónu na trh. Informovala o tom agentúra DPA na základe článku v prestížnych newyorských novinách Wall Street Journal (WSJ).
Podľa novín, ktoré sa odvolávajú na „zdroje oboznámené s plánmi“ najväčšieho internetového obchodného domu na svete, Amazon predstaví verejnosti svoj inteligentný telefón do konca júna. A do konca septembra chce začať s jeho predajom, teda tesne pred vypuknutím hlavnej, vianočnej nákupnej sezóny.
Internetový gigant v uplynulých týždňoch ukázal vlastnú verziu smartfónu vývojárom v San Franciscu a Seattli, tvrdia WSJ. Podľa informácií od zdrojov, telefón bude mať displej, ktorý dokáže zobrazovať trojrozmerné obrazy bez toho, aby užívateľ musel použiť špeciálne okuliare.
Amazon sa k týmto správam odmietol vyjadriť. Agentúra DPA pripomína, že to nie je prvýkrát, čo na verejnosť prenikli správy o smartfóne Amazon. Popredné svetové médiá vrátane prestížnych britských novín Financial Times už vlani v októbri informovali, že Amazon plánuje vstúpiť na trh so smartfónmi a tabletmi s firmou HTC.

Súvisiace články

Aktuálne správy