Apimed opäť získal za svoje medoviny svetové ocenenia

S jednou zlatou a dvoma bronzovými medailami sa zo svetovej súťaže medovinárov Mazer Cup v štáte Colorado v USA vrátila pred niekoľkými dňami firma Apimed, s. r. o., z Dolnej Krupej pri Trnave. Tradičný výrobca zabodoval v konkurencii svetových producentov a potvrdil, že patrí k svetovej špičke.
Na súťaži uspela vo svojej kategórii jeho Staroslovanská medovina svetlá, ktorá vyniesla zlato, a tiež Staroslovanská medovina tmavá a Original Slovenská medovina. „Na Mazer Cupe sa každoročne v marci stretávajú výrobcovia medovín, aby zhodnotili svoju prácu a neustále sa posúvali v budovaní povedomia o tomto starom nápoji,“ uviedol majiteľ spoločnosti Peter Kudláč.
Apimed sa na tejto súťaži zúčastňuje od roku 2010 a vždy sa vráti s ocenením. „Doteraz to je spolu 14 medailí – päť zlatých, päť strieborných a štyri bronzové, najlepšie bola hodnotená Staroslovanská svetlá,“ informovala Janka Sabová zo spoločnosti. Apimed sa v posledných rokoch pravidelne popri Mazer Cupe zúčastňuje na svetovom včelárskom kongrese Apomondia v San Francisu, odkiaľ si priniesol medailu za medovinu Barroque, na výstavách Danubius Gastro, Zlatá Sallima, Apislavia a ďalších.

Súvisiace články

Aktuálne správy