Zisk Tatra banky vlani presiahol 100 mil. eur

V medziročnom porovnaní je to pokles o 7,7 %

Tatra banka dosiahla v minulom roku čistý zisk 100,6 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to pokles o 7,7 %. Čisté úrokové výnosy vzrástli o 3,7 % na 302,6 mil. eur. Po zohľadnení opravných položiek zaznamenali rast o 2,4 % na 259,2 mil. eur. Zisk z poplatkov a provízií sa zvýšil o 4,4 % na 103,3 mil. eur. Vyplýva to z informácií zverejnených spoločnosťou.

 

Konsolidovaný zisk Tatra banky, teda celkový zisk banky vrátane jej dcérskych firiem, medziročne poklesol o 6,1 % na 97,2 mil. eur. Dôvodom poklesu bola podľa vyjadrení Tatra banky optimalizácia organizačnej štruktúry v rámci skupiny. Osobitný odvod vybraných finančných inštitúcií dosiahol vlani 31,8 mil. eur pri raste o 12,4 %. Pod rast čistých úrokových výnosov sa podpísalo zvýšenie objemu klientskych úverov a pokles úrokových nákladov z dlhých depozitov

Bankové prostredie na Slovensku prinieslo podľa generálneho riaditeľa Tatra banky Igora Vidu aj uplynulý rok svoje výzvy. V Tatra banke to bola podľa neho príprava na zavedenie platobných štandardov SEPA, či postupné vylaďovanie systémov podľa potrieb dohľadu Európskej centrálnej banky. "Klienti však v prvom rade od nás očakávajú vysokú kvalitu služieb bez ohľadu na požiadavky regulátora, či ekonomickú situáciu na trhu," povedal Vida. To sa banke podľa neho podarilo splniť.

Tatra banka bola do Obchodného registra SR zapísaná 1. novembra 1990. V súčasnosti patrí do rakúskej skupiny Raiffeisen. Prostredníctvom svojej siete zhruba 150 obchodných miest pôsobí vo všetkých regiónoch Slovenska a zamestnáva približne 3 400 zamestnancov.

Súvisiace články

Aktuálne správy