Počet nových nezamestnaných v USA klesol

Podľa sezónne upravených údajov federálneho ministerstva práce počet nových nezamestnaných v týždni do 22. marca klesol o 10 tisíc na 311 tisíc

Počet nových žiadateľov o podporu v nezamestnanosti v USA minulý týždeň nečakane klesol na takmer štvormesačné minimum. Údaje, ktoré zverejnilo vo štvrtok federálne ministerstvo práce naznačujú, že najväčšia svetová ekonomika sa zotavuje po spomalení v úvode roka, kedy krajinu zasiahla vlna mimoriadne chladného počasia. Podľa sezónne upravených údajov počet nových nezamestnaných klesol o 10 tisíc na 311 tisíc. Ekonómovia oslovení agentúrou Reuters očakávali, že v týždni do 22. marca úrady zaregistrujú 325 tis. nových nezamestnaných.

Štvortýždňový priemerný počet nových nezamestnaných, ktorý sa považuje za lepší ukazovateľ základných podmienok na trhu práce a zmierňuje volatilitu medzi jednotlivými týždňami, klesol o 9 500 na 317 750 tisíc a dostal sa najnižšie od septembra. Počet nezamestnaných, ktorí poberajú podporu dlhšie ako jeden týždeň, sa v týždni končiacom 22. marca znížil o 53 tisíc na 2,82 milióna.

Súvisiace články

Aktuálne správy