Generali chce vyplatiť vyššie dividendy

Dôvodom je to, že poisťovňa Generali zaznamenala v minulom roku nárast čistého zisku

Spoločnosť Generali navrhla, že viac ako zdvojnásobí sumu, ktorú vyplatí akcionárom na dividendách, keďže zaznamenala v minulom roku najvyšší celoročný zisk za šesť rokov. Čistý zisk spoločnosti posilnil na 1,915 mld. eur, pričom v predchádzajúcom roku bola jeho výška 94 mil. eur.

Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters však očakávali, že čistý zisk Generali sa vyšplhá až na 2,127 mld. eur. Poisťovňa uviedla, že chce vyplatiť dividendy vo výške 0,45 eur na akciu. V štvrtom štvrťroku minulého roku táto talianska poisťovňa dosiahla čistý zisk 324 mil. eur, pričom v rovnakom období predchádzajúceho roka zaznamenala stratu viac ako jednu miliardu eur.

Spoločnosť Generali Slovensko pôsobí na trhu od 1. októbra 2008, keď vznikla zlúčením Českej poisťovne-Slovensko a Generali Poisťovne. Súčasťou skupiny Generali PPF boli už od januára 2008. Skupina Generali a PPF totiž podpísali v polovici júla 2007 konečnú verziu zmluvy o spoločnom podniku Generali PPF Holding. Česká poisťovňa-Slovensko pôsobila na slovenskom poistnom trhu od augusta 1993 a Generali Poisťovňa vznikla v roku 1996.

Súvisiace články

Aktuálne správy