Štúdia na posúdenie rýchlocesty R7 do N. Zámkov bude stáť 214.800 eur

Štúdia realizovateľnosti, ktorá posúdi rýchlostnú cestu R7 z Bratislavy-Prievozu po Nové Zámky, bude stáť 214.800 eur. Taký je výsledok súťaže, v ktorej Národná diaľničná spoločnosť (NDS) hľadala dodávateľa na uvedenú zákazku. Podľa oznámenia zverejneného vo vestníku verejného obstarávania dodá štúdiu bratislavská akciová spoločnosť Terraprojekt.
Diaľničiari pôvodne odhadovali cenu zákazky vo výške 240.000 eur. Do tendra dostali štyri ponuky a kritériom pre výber víťazného uchádzača bola najnižšia cena. O zadaní zákazky rozhodla NDS 7. marca tohto roku.
Rýchlocesta R7 je v časti z Bratislavy až po Nové Zámky dlhá takmer 88 kilometrov (km). Prechádza cez Dunajskú Lužnú a Dunajskú Stredu a je rozdelená do viacerých úsekov. V Nových Zámkoch však nekončí, jej trasa je naplánovaná ďalej cez Veľký Krtíš až po Lučenec, kde sa má napojiť na rýchlostnú cestu R2. Celkovo má mať dĺžku 218,9 km.
V súčasnosti sa ešte nestavia ani jeden z jej úsekov. Aktuálne sa hovorí o tom, že jej úvodná časť pri Bratislave by sa stavala ako projekt verejno-súkromného partnerstva (PPP projekt) spolu s časťou diaľnice D4, ktorá má tvoriť obchvat Bratislavy. Tým sa má odľahčiť nápor dopravy v hlavnom meste.

Súvisiace články

Aktuálne správy