Implementačnou agentúrou pre fondy EÚ v rezorte hospodárstva sa stala SIEA

Jedinou spoločnou implementačnou agentúrou pre fondy EÚ, ktorých riadiacim orgánom je Ministerstvo hospodárstva (MH) SR, sa od januára 2014 stala Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA). Vyplýva to z informatívneho materiálu, ktorý by na svojej schôdzi v stredu (12. 3.) mala prerokovať a vziať na vedomie vláda SR.
„Cieľom materiálu je informovať vládu SR o postupnom presune činností sprostredkovateľských orgánov pod riadiacim orgánom, a to Národnej agentúry pre rozvoj malého a stredného podnikania (NARMSP), Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) a Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR), súvisiacich s implementáciou Sektorového operačného programu (SOP) Priemysel a služby (PS) a Operačného programu (OP) Konkurencieschopnosť a hospodársky rast (KaHR), do pôsobnosti SIEA,“ uviedol vo vládnom materiáli rezort hospodárstva.
Presun výkonu činností týkajúcich sa implementácie opatrení v gescii NARMSP do pôsobnosti SIEA sa začal už v roku 2011. Proces vytvorenia jednej implementačnej agentúry pokračoval rozhodnutím ministra hospodárstva SR o ukončení pôsobnosti SARIO ako sprostredkovateľského orgánu pre fondy EÚ k 31. decembru 2011. O ukončení pôsobnosti SACR ako sprostredkovateľského orgánu pre OP KaHR k 31. decembru 2013 sa rozhodlo v novembri minulého roka.

Súvisiace články

Aktuálne správy