Najdôležitejšie je znížiť napätie na Ukrajine

Najdôležitejšie v súvislosti s aktuálnou krízou na Ukrajine je pokúsiť sa znížiť napätie a hľadať spôsob, ako krajine pomôcť s ekonomickými a občianskymi záležitosťami. Uviedol to britský minister pre obchod a investície Lord Livingston počas dnešnej návštevy Slovenska.
„Rusko musí pochopiť, že takéto správanie nie je v tomto storočí vhodné,“ povedal Livingston v Bratislave s tým, že je potrebné nájsť správny spôsob, ako to vyjadriť.
Veľká Británia varovala Rusko, že ak neustúpi v krymskej kríze, môže čeliť „vážnym ekonomickým stratám“. Podľa tajného vládneho dokumentu, ktorý vďaka britským médiám unikol na verejnosť, však Londýn v skutočnosti odmieta obchodné sankcie voči Rusku, aby si udržal status finančnej metropoly pre Rusov.
Livingston na otázku o obavách z narušenia obchodných vzťahov s Ruskom odpovedal vyhýbavo. „Vláda Veľkej Británie rokuje s partnermi z G7 a Európskej únie, aby prišli s koordinovaným a konzistentným postojom. Dôležité je zistiť, čo bude najlepšie pre ukrajinský ľud,“ zdôraznil s tým, že spoločný postup ukazuje silu únie.

Súvisiace články

Aktuálne správy