Na jeseň otvoria prvý nízkonákladový hotel zo siete Ikea

, marriot Foto: marriot;SITA

Ikea, známy švédsky nábytkársky obchodný reťazec, otvorí v ​​septembri tohto roka svoj prvý hotel v spolupráci s americkou sieťou Marriott.

Hoci už vlani oznámili, že štartuje spoločný projekt, prvý hotel otvoria až v septembri tohto roka v talianskom Miláne. Plány hovoria celkovo o 150 hoteloch.

Ako píše správa spoločnosti Marriott, Ikea sa dala na cestu hotelového biznisu. Švédsky obchodný reťazec bude aj v ubytovacích kapacitách preferovať mladistvý, štýlový a funkčný prístup, rovnako ako aj prijateľné ceny. Nábytok však nebude dodávať Ikea, tá vystupuje v projekte len ako majiteľ. Všetky izby sú určené pre moderných cestovateľov, sú priateľské k životnému prostrediu, dominovať im budú upokojujúce farby. K základnému vybaveniu bude štandardne patriť náročne navrhnutá kúpeľňa, veľká televízna obrazovka a vstavané USB porty.

Jedna noc v Miláne vyjde v na 60 až 80 eur, teda ak zvolíte izbu v sieti nazývanej Moxy. V najbližších  desiatich rokoch ich má byť pod týmto menom asi 150, čo predstavuje približne 20 až 30 000 hotelových izieb. Okrem Milána sa hovorí o Mníchove, Frankfurte, Osle, kde by  mal byť do konca budúceho roka stáť jeden hotel, v Berlíne dokonca dva. Ani fasáda, farebné prevedenie a vonkajšie znaky nových hotelov nebudú nijak poukazovať na skutočnosť, kto vlastne za nimi stojí.

Súvisiace články

Aktuálne správy