Porovnanie úrokových sadzieb: Ktorá banka má najvýhodnejšiu pôžičku?

, zuno Foto:photl

Najvýhodnejšiu pôžičku na trhu ponúka online banka Zuno, jediná online banka bez fyzických pobočiek na Slovensku. Zvíťazila v porovnaní 13 bezúčelových úverov vo výške 5000 eur s dobou splácania 6 rokov. Porovnanie zrealizoval portál FinancnaHitparada.sk.

Na druhom mieste sa umiestnila ČSOB, ostatné kamenné banky ako Tatra banka a VÚB obsadili až siedmu a ôsmu priečku. Na chvoste rebríčka skončila tradičná banka Slovenská sporiteľňa s mesačnou splátkou 110 eur.

 "Úrokové sadzby banky nezverejňujú, preto sme sadzby získali osobnými návštevami na pobočkách jednotlivých inštitúcií, kde sa naši pracovníci tvárili ako klienti a žiadali ponuky," uvádza k problematike pôžičiek Maroš Ovčarik z portálu FinancnaHitparada.sk

Splátka v Zuno by vyšla na 85 eur. Pre úvery vo výške od 2001 do 20 000 eur Zuno garantuje najnižšiu ponuku na trhu. Pre klientov s dobrou bonitou začína úroková sadzba na 6,9 %. Pôžička v Zuno je bez poplatkov rovnako ako aj jej poskytnutie a vedenie.

"Pôžička je komfortná nielen v tom, že je úplne bez poplatkov, bez ručiteľa a bez nutnosti udávať účel pôžičky, ale navyše je možné vybaviť ju cez internet. Naši klienti sa tak vôbec nemusia zdržiavať chodením na pobočky,“hovorí Lenka Hritzová, šéfka produktového manažmentu a CRM online banky Zuno.

Produkty boli porovnávané na základe týchto kritérií: ženatý, vysokoškolák, manažér, čistý príjem 1400 €, 2 deti

Súvisiace články

Aktuálne správy