VšZP si chce prenajať prístroje za 12,5 mil. eur

Záujemcovia o tender sa môžu hlásiť do 18. marca tohto roka.

Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) hľadá dodávateľa dýchacích prístrojov, nenakupuje ich však, záujem má o prenájom. Zapožičať pre svojich poistencov plánuje domácu oxygenoterapiu i ventilačné prístroje. Hodnotu prenájmu za približne šesťtisíc kusov tejto techniky na obdobie štyroch rokov vyčíslila na 12, 5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Vyplýva to z informácií uvedených vo Vestníku verejného obstarávania.

„Zdravotnícka pomôcka, alebo kombinácie zdravotníckych pomôcok, musia mať platnú registráciu a kód pridelený Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv v súlade so zákonom o liekoch a zdravotníckych pomôckach a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, alebo musia byť zaradené do Zoznamu kategorizovaných zdravotníckych pomôcok,“ konštatuje VšZP v opise zákazky. Financovať ju bude štátna poisťovňa z vlastných zdrojov. Úlohou dodávateľa bude doprava prístrojov na miesto zadania, ich montáž, uvedenie do prevádzky, odskúšanie funkčnosti, zaškolenie užívateľov ako i servisné služby.

Záujemcovia o tender sa môžu prihlásiť do 18. marca tohto roka. O víťazovi sa rozhodne v elektronickej aukcii, kľúčová bude najnižšia cena. VšZP vyžaduje zábezpeku vo výške 250 tisíc eur.

VšZP je najväčšou zdravotnou poisťovňou na Slovensku. Jej 100-percentným akcionárom je štát. Na trhu pôsobí 15 rokov, pričom 64 % obyvateľov Slovenska patrí medzi jej klientov. V roku 2010 sa VšZP zlúčila so Spoločnou zdravotnou poisťovňou.

Súvisiace články

Aktuálne správy