Inžinierske stavby postavia kanalizáciu v Teriakovciach

Inžinierske stavby, a.s. Košice vybudujú splaškovú kanalizáciu v obci Teriakovce v okrese Prešov za 3,65 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 4,38 mil. eur vrátane dane.

Inžinierske stavby, a.s. Košice vybudujú v obci Teriakovce v okrese Prešov splaškovú kanalizáciu za 3,65 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 4,38 mil. eur vrátane dane. Stavebná spoločnosť uspela v užšej súťaži spomedzi štyroch predložených ponúk na základe elektronickej aukcie, pričom predpokladaná cena prác bola 3,72 mil. eur bez dane. Splašková kanalizácia bude dlhá 7 917 metrov a prípojky 1 834,5 metra.

Projekt má byť financovaný z peňazí Európskej únie cez Operačný program Životné prostredie, v rámci prioritnej osi Integrovaná ochrana, racionálne využívanie vôd. Vyplýva to z informácií zverejnených vo Vestníku verejného obstarávania. Tender začal ešte v novembri 2012 s tým, že práce na celoobecnej kanalizácii boli plánované na dva roky od uzavretia zmluvy s vybraným zhotoviteľom. Verejné obstarávanie zabezpečovala firma SQM, s.r.o. z Banskej Bystrice.

Spoločnosť Inžinierske stavby, a.s. Košice vznikla pod názvom Trať družby v roku 1951, na akciovú spoločnosť sa pretransformovala 1. mája 1992. Základné imanie spoločnosti je takmer 15,367 mil. eur. Majoritným akcionárom je od septembra 2004 francúzska spoločnosť Colas SA. Košická spoločnosť uskutočňuje komplexné dodávky stavebných objektov a prác v odboroch inžinierskeho, pozemného a priemyselného staviteľstva, ako aj vodohospodárskych stavieb.

Súvisiace články

Aktuálne správy