Začali nové tendre na cestné stavby na Horehroní

Slovenská správa ciest (SSC) začala nové užšie súťaže na prvú etapu stavby obchvatu Brezna na ceste I/66 za predpokladanú cenu 27,12 mil. eur a na rekonštrukciu úseku rovnakej cesty pri neďalekej Polomke za 9,27 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Predchádzajúce tendre, najprv ako verejné a potom užšie súťaže, na obe stavby boli dvakrát zrušené vlani v júli a novembri. Cestári organizujú súťaže tentoraz už samostatne, predtým ich pre nich zabezpečovala banskobystrická firma SQM, s. r. o. Obe stavby majú byť financované z peňazí Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu v rámci Operačného programu Doprava v súčasnom programovom období eurofondov. Vyplýva to z oznámení o vyhlásení tendrov vo Vestníku verejného obstarávania.

Prvá etapa prác na obchvate Brezna v dĺžke 2,54 kilometra, ako aj rekonštrukcia cesty pri Polomke v dĺžke 4,3 kilometra, je plánovaná na 510 dní, čiže takmer jeden rok a päť mesiacov. Uchádzači majú preukázať, že v posledných piatich rokoch, teda 2009 až 2013, uskutočnili práce pri výstavbe a rekonštrukcií cestnej infraštruktúry v prípade súťaže na obchvat Brezna za vyše 20 mil. eur a v prípade súťaže na obnovu cesty pri Polomke za viac ako 9 mil. eur bez dane. O účasť v tendroch je možné požiadať do 17. marca, resp. 14. marca. Cestári vyzvú predložiť ponuku uchádzačov, ktorí splnia podmienky.

Slovenská správa ciest so sídlom v Bratislave je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje takmer 3 500 kilometrov ciest I. triedy. Pre diaľnice, rýchlostné cesty a cesty I., II. a III. triedy vykonáva aj dopravné plánovanie, ústrednú technickú evidenciu, centrálnu databanku a technický rozvoj spolu so súvisiacou koncepčnou, koordinačnou a metodickou činnosťou. SSC má generálne riaditeľstvo v Bratislave a štyri regionálne organizačné zložky Investičná výstavba a správa ciest majú zastúpenie v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline a Košiciach.

Súvisiace články

Aktuálne správy