RBS vyčlení na kompenzácie a právne spory ďalšie vyše 3 mld. libier

Britská Royal Bank of Scotland (RBS) oznámila, že vyčlení ďalšie zhruba 3 miliardy libier na právne spory a kompenzácie zákazníkov. Informovali o tom agentúra DPA a server BBC.
Banka je pripravená vyčleniť ďalšie financie na spomínané položky v celkovom objeme 3,1 miliardy libier (3,76 miliardy eur), z toho asi 1,9 miliardy libier by malo ísť na kompenzácie v USA súvisiace s problematickými hypotekárnymi cennými papiermi. RBS to uviedla zhruba mesiac pred oznámením výsledkov za minulý rok.
Výkonný riaditeľ banky Ross McEwan povedal, že „rozsah zlých rozhodnutí v čase finančnej krízy bol taký veľký, že určité problémy sa objavujú až teraz“. Banka sa po nástupe finančnej krízy dostala do ťažkostí a pred krachom ju zachránila až injekcia zo strany vlády, ktorá výmenou za finančnú pomoc prevzala 82-% podiel v inštitúcii. RBS už medzitým platila vysokú pokutu v Británii aj USA, a to za kauzu manipulácie s medzibankovou úrokovou sadzbou Libor.
V rámci oznámenia o vyčlenení ďalších rezerv na kompenzácie a právne spory RBS dodala, že osem členov manažmentu nedostane za rok 2013 žiadne odmeny. McEwans už skôr oznámil, že za rok 2013, ani za tento rok, odmeny mať nebude.

Súvisiace články

Aktuálne správy