Bohatý idiot: Ľavičiari nás prenasledujú ako nacisti Židov

, ČTK Foto:YT;SITA

Americký miliardár Thomas Perkins sa v novinách posťažoval na neustálu kritiku najbohatších ľudí. Ľavicoví radikáli podľa neho najbohatšie percento Američanov prenasledujú podobne ako nacisti Židov. Jeho list pre denník The Wall Street Journal vyvolal vlnu odporu na sociálnych sieťach.

Miliardár, o ktorom médiá nedávno informovali, že si kúpil luxusnú jachtu pod názvom Maltézsky sokol za 150 miliónov dolárov, varoval pred ľavicovú vojnou proti bohatým.

Perkins zameral svoju kritiku na denník San Francisco Chronicle, pri ktorom "vníma príliv nenávisti proti úspešnému jednému percentu" Američanov. Podľa neho je to poznať v článkoch od udalostí okolo protestného hnutia Occupy až po "démonizáciu bohatých vloženú prakticky do každého slova".

"Krištáľová noc bola v roku 1930 nepredstaviteľná, je následný 'pokrokový' radikalizmus nepredstaviteľný teraz?" spýtal sa s odkazom na pogrom, ktorý pod taktovkou nacistov prebehol v Nemecku v roku 1938. Perkinsovom vyjadrenie vyvolalo na sociálnych sieťach aj v novinárskych kruhoch odmietavú kritiku. Časť reagujúcich označila Perkinsa za "bohatého idiota".

Perkins, ktorý sa zaoberá okrem iného rizikovými kapitálovými investíciami, odstúpil v roku 2006 z predstavenstva spoločnosti Hewlett – Packard po kontroverziách okolo tvrdých metód používaných proti únikom informácií do médií. Jeho majetok sa odhaduje na osem miliárd dolárov.

Súvisiace články

Aktuálne správy