UniCredit Bank prevezme tento rok sesterskú lízingovku

Banka od materskej skupiny odkúpi českú a aj slovenskú spoločnosť UniCredit Leasing

Len nedávno česká UniCredit Bank dokončila fúziu so slovenskou sesterskou pobočkou a chystá sa k ďalšej transakcii. Ako ďalej uviedol portál e15.cz, od materskej skupiny odkúpi českú a aj slovenskú spoločnosť UniCredit Leasing. Šéf stredoeurópskej divízie UniCredit Group Gianni Franco Papa uviedol, že prevzatie lízingových spoločností bankami je stratégia pre celú stredoeurópsku skupinu UniCredit. Ako pre portál e15.cz potvrdil šéf UniCredit Bank Jiří Kunert, prevzatie českej a slovenskej lízingovky bankou sa uskutoční tento rok. Lízingovú spoločnosť síce bude vlastniť priamo banka, zostane však jej dcérskou firmou.

Česká a slovenská UniCredit Bank dokončili fúziu v decembri 2013. Gianni Franco Papa denníku E15 povedal, že je s výsledkom spokojný. Spoločný podnik môže podľa neho vďaka nižšej potrebe viazania kapitálu vstupovať do ešte väčších firemných úverov, banka bude mať viac peňazí na investície a inovácie.

Firma UniCredit Leasing, ktorá do konca marca 2007 vystupovala pod názvom CAC Leasing, je na slovenskom lízingovom trhu aktívna od roku 1996. Do skupiny UniCredit sa integrovala v apríli 2007.

Súvisiace články

Aktuálne správy