SACR inovovala Národný portál cestovného ruchu

Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) inovovala Národný portál cestovného ruchu slovakia.travel. Stránka, ktorá informuje o turizme na Slovensku, tak prešla kompletnou zmenou. „V porovnaní s doterajšou verziou sme kládli dôraz na jednoduchosť, prehľadnosť, zrozumiteľnosť a intuitívnosť,“ priblížila generálna riaditeľka SACR Marta Kučerová.
Zmeny sa týkajú dizajnu, obsahu a tiež aj štruktúry členenia portálu. Cieľom agentúry je podľa Kučerovej to, aby stránka ľudí nielen informovala, ale aj motivovala. „Pre zvýšenie komfortu sme urobili priame prepojenie na najpoužívanejšie rezervačné ubytovacie systémy a cestovné poriadky,“ opísala.
Stránka prináša denne novinky, ktoré sa týkajú turizmu na Slovensku, či rôznych podujatí. „Informácie poskytujeme v šiestich jazykových mutáciách, takže portál je zaujímavý aj pre zahraničných turistov, ktorí si plánujú cesty na Slovensko,“ doplnila Kučerová.
Portál bude obsahovať aj interaktívnu mapu a fotobanku. Tie však podľa SACR vzhľadom na náročnosť zmien budú spustené do konca januára 2014. Rovnako ruská mutácia stránky bude spustená v novom systéme v priebehu mesiaca. Informácie v ruskom jazyku sú však podľa agentúry aktualizované a bez problémov prístupné aj v súčasnosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy