Tržby reťazca Tesco na britskom trhu klesli

Tržby spoločnosti v obchodoch otvorených viac ako rok bez zahrnutia dane z pridanej hodnoty (DPH) za šesť týždňov do 4. januára klesli o 2,4 %.

Britská spoločnosť Tesco, ktorá je tretím najväčším maloobchodným reťazcom na svete, vo vianočnom období evidovala pokles základných tržieb na domácom trhu, ktorý je pre ňu kľúčový. Firma už 21 mesiacov reštrukturalizuje svoje podnikanie na britskom trhu, v rámci čoho investovala viac ako 1 mld. libier (GBP) do obnovy obchodov, prijatia nových zamestnancov či do uvedenia nových produktov. Napriek týmto zmenám jej tržby v obchodoch otvorených viac ako rok bez zahrnutia dane z pridanej hodnoty (DPH) za šesť týždňov do 4. januára klesli o 2,4 %.

Reťazec Tesco ďalej vo štvrtok uviedol, že za celý rok očakáva obchodný zisk celej skupiny v takom pásme, ako predpokladá trh, čiže v rozmedzí 3,16 mld. až 3,41 mld. GBP. Akcie spoločnosti Tesco v minulom roku oslabili o 6,6 %. V stredu jej akcie uzavreli na úrovni 3,2830 GBP za kus, čo znamená, že trhová hodnota firmy je 26,5 mld. GBP.

Na Slovensku Tesco pôsobí od roku 1996 prostredníctvom spoločnosti Tesco Stores SR, a. s. Tá prevádzkuje viac ako 130 obchodov, pričom v poslednom čase expanduje najmä s formátom supermarketov s menšou predajnou plochou. So svojimi viac ako 10 tisíc zamestnancami patrí Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.

(1 EUR = 0,8277 GBP)

Súvisiace články

Aktuálne správy