BAT bude vyrábať teplo pre východnú časť Bratislavy len vo vlastnej réžii

Spoločnosť PPC Power, a.s., (PPC) sa nedohodla so spoločnosťou Bratislavská teplárenská, a.s., (BAT) na uzatvorení novej dlhodobej zmluvy o dodávke a odbere tepla. Od 1. januára 2014 tak PPC už nebude vyrábať a dodávať teplo pre východnú časť Bratislavy. Za výrobu a dodávku tepla pre viac ako 70.000 obyvateľov bude výlučne zodpovedať BAT. Informovala o tom Katarína Kurucová z PPC.
„Rokovania prebiehali počas celého roka 2013. Sme presvedčení, že sme ponúkali podmienky, za ktorých by naša spolupráca s BAT bola prínosom pre konečného spotrebiteľa. Vedenie BAT sa však rozhodlo samo zabezpečovať teplo pre východ Bratislavy,“ povedal generálny riaditeľ PPC Jozef Sekerka.
PPC v rokoch 2007 až 2013 uplatňovalo nižšiu ako maximálnu cenu, ktorú stanovuje Úrad pre reguláciu sieťových odvetví. Konečným spotrebiteľom tak ušetrilo za uvedené obdobie viac ako 30 miliónov eur. V súčasnosti platná zmluva medzi PPC a BAT bola uzatvorená v auguste 2006 a jej platnosť sa končí 31. decembra 2013.
PPC Power je súčasťou holdingovej spoločnosti PPC Energy Group. Vznikla na konci roku 2007 a jej cieľom je zabezpečovať komplexné služby pre energetický sektor. PPC Power prevádzkuje 218 MW kogeneračný zdroj (bývalý paroplynový cyklus PPC). PPC Energy Group v roku 2012 dosiahla tržby vo výške 129 miliónov eur. Jediným vlastníkom holdingu PPC je investičná skupina Penta.

Súvisiace články

Aktuálne správy