Najcennejším aktívom každej firmy sú ľudia

Financie, marketing a ľudské zdroje sú tri kľúčové faktory v dobre prosperujúcej firme, a preto sa stali hlavnou témou prednášok pre absolventov programu Master of Business Administration (MBA).

Financie, marketing a ľudské zdroje sú tri kľúčové faktory v dobre prosperujúcej firme, a preto sa stali hlavnou témou prednášok pre absolventov programu Master of Business Administration (MBA). V poradí tretí tohtoročný cyklus workshopov sa konal v stredu večer (11. 12.) pod záštitou spolku absolventov MBA – SAMBA Slovakia.
K hlavným diskutujúcim večera patrili jeden z prezidentských kandidátov Andrej Kiska a spoluzakladateľ spoločnosti Nay Peter Zálešák. „Obidvaja lektori sú zakladatelia viacerých úspešných projektov, ktoré boli primárne postavené na aktívnej práci s ľuďmi a pre ľudí. Najcennejším aktívom každej spoločnosti sú ľudia a práve toto krédo bolo ústrednou témou aj včerajších diskusií,“ zdôvodnil zakladateľ spolku SAMBA Slovakia Anton Bittner.
Za prvý rok fungovania SAMBA Slovakia sa predstavilo viacero aktívnych diskutérov z radov biznismenov a top manažérov. „Naším cieľom je podporovať prestíž absolventov MBA, vytvárať príležitosti na stretávanie sa a vzájomné obohacovanie, nadväzovanie nových obchodných vzťahov, rozširovanie príležitostí pre osobný rast a tiež nové inšpirácie,“ priblížil Bittner. V tomto roku sa organizátori venovali problematike sociálnych sietí, zlata ako investičného piliera 21. storočia, alternatív európskej ekonomickej integrácie a diskutovalo sa tiež na tému dlhy a finančná udržateľnosť slovenského zdravotníctva.
S podnetom na vytvorenie platformy pre stretávanie absolventov programu MBA sa Bittner stretol v susednom Česku, kde sa takého podujatia organizujú už viac ako tri roky. „Keďže na Slovensku je čoraz viac ľudí s MBA vzdelaním a nie každý má popri pracovnom vyťažení možnosť zúčastňovať sa prednášok v Brne, rozhodol som sa, že so súhlasom kolegov z Česka budem organizovať stretnutia aj v Bratislave,“ dodal Bittner.
Každoročne na Slovensku získa titul MBA približne 250 absolventov a ich celkový počet predstavuje asi 2500. V SR ponúka MBA štúdium, či už externé, alebo denné, sedem škôl, medzi nimi napríklad Vysoká škola manažmentu v Trenčíne, bratislavská Business School Ekonomickej univerzity či Fakulta manažmentu Univerzity Komenského v Bratislave.

Súvisiace články

Aktuálne správy