Novembrové ceny v Maďarsku medzimesačne klesli

Oproti októbru sa celková hladina spotrebiteľských cien v krajine v novembri znížila o 0,1 %, medziročná inflácia bola vo výške 0,9 %.

Celková hladina spotrebiteľských cien v Maďarsku v novembri oproti októbru oslabila o 0,1 %. Ceny potravín medzimesačne klesli tiež o 0,1 %. Alkoholické nápoje a tabak však zdraželi o 1 % a ceny odevov a obuvi sa zvýšili o 0,8 %. Mierne zdraželi aj služby, a to o 0,2 %. Znížili sa však ceny v segmente elektrina, plyn a ostatné palivá, a to o 1,4 %. Pohonné hmoty v novembri medzimesačne zlacneli o 1,9 %. Informoval o tom v stredu na svojej internetovej stránke maďarský štatistický úrad.

Medziročne sa spotrebiteľské ceny v Maďarsku v novembri zvýšili o 0,9 %. Ceny potravín sa v porovnaní s novembrom minulého roka zvýšili o 0,4 %. Alkoholické nápoje a tabak zdraželi o 10,6 %. Ceny služieb medziročne stúpli o 4 % a ceny miestnej dopravy sa zvýšili o 4,9 %. Oproti novembru 2012 však o 1,2 % klesli ceny odevov a obuvi. V segmente elektrina, plyn a ostatné paliva sa ceny medziročne znížili o 10,3 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy