UniCredit Bank vydala záložné listy za 800 mil. eur

Ide o cenné papiere s päťročnou splatnosťou a ročný výnos je 1,875 %

Opravte, si prosím, v správe „BANKY: UniCredit Bank vydala záložné listy za 800 mil. eur“, ktorú ekonomická redakcia agentúry SITA vydala v utorok 10. decembra o 14:50, štvrtú vetu posledného odseku. Veta má správne znieť: „UniCredit Bank vznikla zlúčením UniBanky a HVB Bank Slovakia v roku 2007, pričom majoritným akcionárom sa vtedy stala UniCredit Bank Austria a začlenila sa tak do UniCredit Group.“

Agentúra SITA sa za chybu ospravedlňuje a pre úplnosť vydáva opravené znenie správy:

BRATISLAVA 10. decembra (SITA) – UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia dokončila emisiu hypotekárnych záložných listov v celkovej hodnote 800 mil. eur (takmer 22 mld. CZK) na zahraničných trhoch. Cenné papiere s päťročnou splatnosťou sa budú obchodovať prostredníctvom luxemburskej burzy podľa anglického práva. Ponúknutý ročný výnos je 1,875 %. UniCredit Bank AG je hlavným manažérom celej emisie, spolumanažérmi emisie sú HSH Nordbank a Nord/LB. Informovala o tom banka UniCredit.

„Naším cieľom je ďalej podporovať a financovať lokálne investície v oboch krajinách. Nízke náklady na financovanie výrazne zvýšia našu konkurenčnú pozíciu na trhu,“ povedal generálny riaditeľ UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia Jiří Kunert. Ako doplnil riaditeľ zahraničnej pobočky UniCredit Bank na Slovensku Miroslav Štrokendl, finančné prostriedky z tejto emisie dlhopisov sú príkladom synergií, ktoré boli plánované v rámci zlúčenia UniCredit Bank v Českej republike a na Slovensku.

UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a. s., pobočka zahraničnej banky vznikla 1. decembra 2013. Na slovenskom trhu však banka pôsobí od júla 1990, odvtedy prešla viacerými zmenami názvov a vlastníckou štruktúrou. Pôvodne to bola Slovenská poľnohospodárska banka, neskôr Poľnobanka, či UniBanka. UniCredit Bank vznikla zlúčením UniBanky a HVB Bank Slovakia v roku 2007, pričom majoritným akcionárom sa vtedy stala UniCredit Bank Austria a začlenila sa tak do UniCredit Group. Predstavenstvo skupiny UniCredit schválilo projekt zlúčenia dcérskych spoločností v Českej republike a na Slovensku do jednej cezhraničnej banky 13. novembra 2012.

Súvisiace články

Aktuálne správy