Núdzové zásoby ropy prevzala nová agentúra

Agentúra pre núdzové zásoby ropy a ropných výrobkov (EOSA) ukončila proces financovania projektu zmeny správy núdzových zásob ropy a ropných výrobkov Slovenskej republiky v hodnote 520 mil. eur. Išlo o predaj núdzových zásob ropy a ropných výrobkov Správou štátnych hmotných rezerv SR Agentúre pre núdzové zásoby ropy a ropných výrobkov. Akvizícia núdzových zásob ropy ukončuje prechod na nový regulačný režim v SR pre udržiavanie a správu núdzových zásob. Agentúru SITA o tom informovala EOSA.

Za aranžérov financovia EOSA v tendri vybrala banky Banca IMI, Všeobecná úverová banka, Citi, Erste Group Bank AG, Slovenská sporiteľňa a UniCredit. Právnym zástupcom bánk bola spoločnosť White & Case, firma Linklaters LLP and Hillbridges bola právnym zástupcom Agentúry pre núdzové zásoby ropy a ropných výrobkov a spoločnosť PricewaterhouseCoopers Slovensko bola jej finančným poradcom.

Agentúra pre núdzové zásoby ropy a ropných výrobkov vznikla 12. septembra 2013 s cieľom realizovať akvizície, správu a udržiavanie núdzových zásob ropy a ropných výrobkov v Slovenskej republiky.

Súvisiace články

Aktuálne správy