J&T rozšíri svoju sieť hotelov, kupuje luxusný bratislavský Sheraton

, E15 Foto:TASR

Firma Best Hotel Properties, za ktorou stojí finančná skupina J&T, plánuje kúpu luxusného bratislavského hotela Sheraton. Sumu, ktorú za jeden z najpopulárnejších hotelov v metropole zaplatí pôvodnému majiteľovi, írskemu developerovi Ballymore Properties, je možné len odhadovať. S istotou to budú desiatky miliónov eur.

Hoci spoločnosť Best Hotel Properties akvizíciu oficiálne nepotvrdila, zamestnancom hotela už bola budúca zmena majiteľa oznámená. Best Hotel Properties kúpou Sheratonu rozšíri svoju sieť luxusných hotelov. Už teraz vlastní hotely Baltschug Kempinski a Kadaševskaja v Moskve, Crowne Plaza a Kempinski Hotel River Park v Bratislave a známy Grand Hotel Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese.

Branža trochu pôsobí ako ekonomický paradox. Zatiaľ čo ľudia doteraz nezačali míňať ako pred krízou, luxusným hotelom v Bratislave stále rastie návštevnosť aj zisky. V uplynulom roku navštívilo päť- a štvorhviezdičkové hotely takmer milión návštevníkov, čo je medziročný nárast o viac než sto tisíc klientov.

Tržby v odvetví vzrástli o viac ako deväť percent. "Slovensko patrilo medzi trhy s najvyšším nárastom obsadenosti v Európe, keď dosiahlo medziročný rast vo výške 10,8 percenta," uvádza vo výročnej správe Best Hotel Properties. Väčšinu klientely tvoria ruskí a nemeckí manažéri, ktorí do Bratislavy mieria na obchodné rokovania.

Súvisiace články

Aktuálne správy