Goldman Sachs je Long na USDCAD. Je to čas na Short?

Ako tretie odporúčanie na rok 2014 od investičnej banky Goldman Sachs sme dostali na stôl nákup zelenej bankovky voči looniemu, teda Long na USDCAD. Forexový trade neprišiel od nikoho iného, než od FX „guru“ Thomasa Stolpera. Práve tento chlapík je známy tým, že hovorí úplný opak, ako banka robí a teda takmer každý jeho trade je stopovaný. Kto obchoduje presne opačne ako sú jeho odporúčania, ten zarába. Za základné dôvody, prečo by mal ísť USDCAD hore považuje Stopler zhmotnenie Taperingu, nízka inflácia v Kanade, ktorá by mala držať sadzby na minimách ako aj pokračujúci prepad bežného účtu. Základné makrodáta by tak možno odpovedali býčiemu výhľadu, avšak keby to bolo také jednoduché, nebolo by tu treba takých expertov, ako sú v GS.

Stolper dal cieľ na tento obchod na 1.14 na 12 mesačný timeframe, pri aktuálnych úrovniach 1.0630, čo je takmer 8 veľkých figúr. Percentuálne to je, spolu s Carry, niečo okolo 7%. Jeden z top trejdov od GS tak ponúka „až“ 7% return za rok, pričom akcie v momentálnom rastovom trende tieto percentá spravia snáď za týždeň. Otázkou tak zostáva, či sa tento obchod vôbec oplatí. Napr. 1 ročný takmer ATM Call s 50D sa dá kúpiť za 3.3% z nominálu, čo je polka plánovaného zisku. Na spote to asi nikto neudrží, kvôli swingom a tak čo s tým? Radšej do akcií.. 🙂

Technika je na páre celkom zaujímavá. Týždenný graf poukazuje na silné, takmer trojročné maximá presne okolo súčasných levelov (1.0630). Tieto topy sú atakované a ich zdolaním sa otvorí priestor až ku 1.10. Z tohto hľadiska sú shorty uložené na tejto veľmi silnej rezistencii lákavé.

Source: Bloomberg

Denný graf vyzerá viac býčo. Nové vrcholy nad 1.06 sú pre rastový setup pozitívne. Ten navyše podporuje aj silná rastová trendovka, ktorá je v hre už od januára minulého roka. Až tri krát poskytla býkom vstup do trhu a vždy nasledovali vyššie maximá. MACD však neprekonalo predchádzajúce maximá a tak vidíme divergenciu na cene a indikátore. Tá by mohla pomôcť skôr poklesu. Setup stále napovedá ďalšiemu rastu, no vidím možné spomalenie pri  technických rezistenciách. Shorty od 1.0640 so stopom nad 1.07 a potenciálom na 1.0420, kde sú priemery by mohli byť zaujímavé. Silný close nad 1.07 otvorí priestor ku 1.10.

Source: Bloomberg

Súvisiace články

Aktuálne správy