Petržalský dom seniorov zvýšil kapacitu pre svojich klientov

Bratislava 18. októbra (TASR) – V Petržalskom dome seniorov dnes slávnostne odovzdali do užívania zrekonštruovanú časť, v ktorej bude celkovo 60 nových miest pre umiestnenie bratislavských dôchodcov v mestskom sociálnom zariadení.
Rekonštrukciu zaplatilo hlavné mesto zo svojho rozpočtu. Stála 1,46 milióna eura. "Ide o zariadenie, ktoré reprezentuje celomestskú ponuku pre bratislavských seniorov. Pôvodná kapacita tu bola 34, teraz sa rozšírila a predstavuje 60 miest. Mesto má k dispozícii osem podobných zariadení. Celkovo môže umiestniť v sociálnych zariadeniach 1050 odkázaných dôchodcov. No ďalších 1500 eviduje ako čakateľov, ktorí žiadajú o umiestnenie v domoch sociálnych služieb," uviedol primátor Bratislavy Milan Ftáčnik.
Primátor zároveň ocenil prácu zamestnancov Petržalského domu seniorov, ktorí dokázali zabezpečiť služby pre dôchodcov v nepretržitej prevádzke aj počas rekonštrukcie, dodávateľovi, ktorý dokázal práce realizovať v dohodnutých termínoch, a v neposlednom rade i mestským poslancom, ktorí napriek napätému rozpočtu hlavného mesta uvoľnili prostriedky na dokončenie rekonštrukčných prác. Zariadenie bude financovať mesto. Ako doplnil primátor Ftáčnik, bez zvýšenia poplatkov zo strany seniorov.

UPOZORNENIE: TASR ponúka k správe zvukový záznam.

Súvisiace články

Aktuálne správy