RBI bude na Slovensku aj pod značkou Raiffeisen Bank

Po Tatra banke, ktorá začala prevádzku v roku 1991, a direct banke Zuno, spustenej koncom roka 2010, bude na slovenskom trhu fungovať aj sieť Raiffeisen Bank.

Skupina Raiffeisen po viac ako dvadsiatich rokoch pôsobenia na Slovensku vstúpi na náš trh treťou bankovou značkou. Po Tatra banke a internetovej Zuno Bank otvorí Raiffeisen Bank International (RBI) aj pobočky Raiffeisen Bank. Do konca roka chce prevádzkovať zhruba desať pobočiek. Prevádzkované budú franšízovým modelom. Manažéri pobočiek, nazývaní franšízisti, sa vyberú cez preverovací proces a budú prevádzkovať pobočky na báze licencií, ktoré si kúpia od Raiffeisen Bank. Banka bude ponúkať tri produkty – účty, úvery a termínované vklady. Informovala o tom Raiffeisen Bank International.

Franšízisti sú povinní striktne dodržiavať pravidlá používania značky a štandardy kvality služieb a tiež napĺňať obchodné ciele definované Raiffeisen Bank ako franšízorom. Pravidlá sa tiež aplikujú na dizajn produktov, ich rozsah, podmienky, posudzovanie rizika a procesy. Banka vníma franšízing ako príležitosť výrazne zvýšiť rýchlosť expanzie, kým zároveň udržiava prevádzkové náklady na najnižšej možnej úrovni. Ako ďalej uviedol podpredseda predstavenstva RBI zodpovedný za Slovensko Karl Sevelda, banka chce novou značkou osloviť nové skupiny zákazníkov. Prvú pobočku otvoria začiatkom novembra v Skalici.

„Značka Raiffeisen pre nás otvára nové možnosť rastu na slovenskom trhu a je perfektným doplnkom pre naše dve existujúce a veľmi úspešné bankové značky Tatra banka a Zuno. A vďaka franšízingovému modelu a z toho vyplývajúcemu zdieľaniu nákladov a prevádzkových aktivít s Tatra bankou, sú naše náklady veľmi nízke,“ povedal prevádzkový riaditeľ RBI a člen predstavenstva zodpovedný za retailové bankovníctvo Aris Bogdaneris.

Banka sa vidí ako retailová banka, čo znamená, že sa bude zameriavať exkluzívne na individuálnych klientov a nebude slúžiť korporátnym klientom. Zodpovednosť za jej prevádzku bude niesť Karol Kováč, ktorý predtým zastával viacero manažérskych pozícií v Tatra banke.

Raiffeisen Bank bude právne vedená ako pobočka Tatra banky, čo znamená, že bude pôsobiť pod licenciou Tatra banky. Toto právne nastavenie umožňuje využívať existujúce štruktúry Tatra banky na prevádzkové aktivity, čo je pre Raiffeisen Bank efektívne riešenie tak z pohľadu nákladov, ako aj služieb.

Súvisiace články

Aktuálne správy