V meste vybudovali moderný domov pre seniorov

Stropkov 30. septembra (TASR) – Nové Zariadenie pre seniorov, ktoré je schopné zabezpečiť celoročný pobyt pre 60 starších ľudí, otvorili v piatok v Stropkove. Výstavbu moderného domova pre dôchodcov, prvého svojho druhu na území mesta, podporila finančnými prostriedkami Európska únia.
"Projekt sociálneho zabezpečenia dôchodcov sme veľmi privítali, pretože naše mesto malo deficit takéhoto druhu zariadenia na svojej pôde. Prítomnosť nového Zariadenia pre seniorov hodnotím ako ďalší bonus pre naše mesto aj v súvislosti s tým, že prinieslo prácu 12 miestnym ľuďom. Počet zamestnancov zariadenia by mal začiatkom budúceho roka dokonca narásť na 27," konštatoval primátor Stropkova Peter Obrimčák.
Zariadenie pre dôchodcov sa nachádza na ulici Šandalská. Autorom a realizátorom projektu je nezisková organizácia Nový domov. Jej zástupkyňa Oľga Nováková informovala, že trojpodlažný objekt, v ktorom sa nachádza 30 dvojlôžkových izieb a viacero spoločenských miestností, je riešený bezbariérovo. Pre potreby dôchodcov v ňom zriadili ambulanciu všeobecného lekára, vybudovali priestory pre rehabilitáciu, ako aj kaplnku, kde sa budú konať bohoslužby.
"Nové Zariadenie pre seniorov v Stropkove je schopné poskytovať služby spojené s celoročným pobytom pre 60 starších ľudí. Počas roka v ňom bude zároveň fungovať denný stacionár a takzvaná odľahčovacia služba pre tých seniorov, ktorí nemôžu vo svojich domácnostiach rátať na určitý čas s pomocou ich opatrovateľov," priblížila Nováková.

Súvisiace články

Aktuálne správy