VÚB poskytla za osem mesiacov spotrebné úvery za 190 mil. eur

VÚB banka poskytla od januára do konca augusta spotrebné úvery za 190 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to o 13 mil. eur viac, ide teda o 7,4-percentný nárast. Záujem o spotrebné úvery podľa vyjadrení banky rastie kontinuálne od roku 2009, kedy nastalo výraznejšie spomalenie pre krízu.

Priemerná suma spotrebného úveru dosiahla vo VÚB banke 4 600 eur, čím sa medziročne zvýšila o 450 eur. V priemere si Slováci požičiavajú podľa vyjadrení banky o 10 % viac ako vlani. Najväčší záujem prevláda naďalej o bezúčelové pôžičky, ktoré tvorili 86 % zo všetkých poskytnutých spotrebných úverov. Z účelových bolo najviac určených na bývanie, nasledovali úvery na refinancovanie a úvery na auto.

Hoci sa ľudia prirodzene bránia tomu, aby žili na dlh, rýchlo si podľa vedúcej oddelenia úverov vo VÚB banke Melindy Pékovej zvykli na situáciu, že splácať hypotéky a spotrebné úvery je v našej spoločnosti bežné. Ľudia podľa nej očakávajú od pôžičky to, že im pomôže v prípade nutnosti, plnení snov alebo v rámci investície do budúcnosti.

VÚB bola do obchodného registra zapísaná v roku 1992. Poskytuje retailové a komerčné bankové služby. Je členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorá má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete. VÚB banka má aj jednu pobočku v Českej republike.

Súvisiace články

Aktuálne správy