Deloitte Touche Tohmatsu Limited dosiahla tržby 31,3 miliardy USD

Bratislava/New York 21. septembra (TASR) - Členské firmy skupiny Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL) dosiahli v hospodárskom roku 2011/2012, ktorý sa skončil 31.

Bratislava/New York 21. septembra (TASR) – Členské firmy skupiny Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL) dosiahli v hospodárskom roku 2011/2012, ktorý sa skončil 31. mája 2012, celkové tržby vo výške 31,3 miliardy USD (24 miliárd eur). Medziročne vzrástli o 8,6 %. Podľa dnešných informácií DTTL to predstavuje najväčší nárast tržieb od roku 2008.
Členské firmy DTTL vykázali rast vo všetkých troch hlavných geografických regiónoch. Najlepšie výsledky dosiahli v Ázii a Tichomorí, Severnej a Južnej Amerike a na rozvíjajúcich sa trhoch, ako aj vo všetkých oblastiach poskytovania služieb a vo všetkých odvetviach. "Úspech spoločnosti Deloitte v uplynulom roku je výsledkom prispôsobenia podnikových stratégií tak, aby bolo možné predvídať potreby klientov a reagovať na meniace sa požiadavky dynamického trhu," informoval generálny riaditeľ spoločnosti Barry Salzberg.
Tržby v regióne Ázie a Tichomoria vzrástli medziročne o 16,3 %, pričom táto oblasť je ôsmy rok po sebe najrýchlejšie rastúcim regiónom. Tržby spoločnosti DTTL v Indii vzrástli v miestnej mene o 19 %. Polovica členských firiem v regióne, vrátane spoločnosti Deloitte v Číne, zaznamenala dvojciferný rast.
Tržby v Severnej a Južnej Amerike sa medziročne zvýšili o 7,9 %. Tržby členskej organizácie LATCO zaznamenali nárast o 16,3 %. DTTL v USA vykázal nárast tržieb o 9,1 %.
V Európe, na Blízkom východe a v Afrike došlo k nárastu tržieb vo výške 6,4 %. Členské firmy v Afrike, Nórsku, Grécku a Luxembursku zaznamenali dvojciferný nárast v miestnej mene. Tržby spoločnosti Deloitte vo Veľkej Británii vzrástli o 11 %.
Britská spoločnosť DTTL poskytuje služby v oblasti auditu, daní, poradenstva a finančného poradenstva. Disponuje globálnou sieťou členských firiem vo viac ako 150 krajinách.

Súvisiace články

Aktuálne správy