V Humennom má pribudnúť dom s 50 nájomnými bytmi

Odhadované náklady na výstavbu bytového domu v Humennom, vrátane technickej infraštruktúry, sú 2,07 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Stavebné práce majú trvať štrnásť mesiacov od uzavretia zmluvy s budúcim dodávateľom.

V Humennom plánujú postaviť na sídlisku Pod Sokolejom obytný dom s 50 nájomnými bytmi bežného štandardu. Stavebné práce majú odhadované náklady 2,07 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) a sú plánované na štrnásť mesiacov od uzavretia zmluvy s budúcim dodávateľom.

Podľa verejnej súťaže, ktorú mesto vyhlásilo vo Vestníku verejného obstarávania, súčasťou zákazky bude vybudovanie prístupovej komunikácie s odstavnými plochami, verejným osvetlením a napojením bytového domu na inžinierske siete podľa projektovej dokumentácie. Investícia má byť financovaná z vlastných zdrojov obstarávateľa, dotácie z ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja a úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania.

Otváranie ponúk v tendri je plánované na 16. októbra, o súťažné podklady treba požiadať do 2. októbra. Uchádzači musia preukázať, že v rokoch 2009 až 2011 dosiahli celkový obrat minimálne vo výške 10 mil. eur. Ďalšou podmienkou účasti je predloženie zoznamu stavebných prác vykonaných v predošlých piatich rokoch. Stavebné práce musia mať celkovú hodnotu najmenej 10 mil. eur a aspoň jedna stavba s minimálnymi nákladmi 2 mil. eur bez DPH.

Súvisiace články

Aktuálne správy