O prázdny priemyselný park Ferovo sa zaujíma nový investor

Vranov nad Topľou 18. septembra (TASR) - O vranovský priemyselný park Ferovo, ktorý je takmer po štyroch rokoch od jeho výstavby stále prázdny, sa zaujíma nový potenciálny investor.

Vranov nad Topľou 18. septembra (TASR) – O vranovský priemyselný park Ferovo, ktorý je takmer po štyroch rokoch od jeho výstavby stále prázdny, sa zaujíma nový potenciálny investor. Podmienky, za akých by mohol investovať vo Vranove nad Topľou, budú predmetom najbližšieho rokovania mestského zastupiteľstva (MsZ).
Vranovskí poslanci sa budú počas štvrtkového zasadnutia (20.9.) zaoberať návrhom zmluvy o budúcej nájomnej zmluve medzi mestom a košickou spoločnosťou Grandwood holding, s. r. o. Firma má ambíciu vybudovať v areáli Ferova fabriku na spracovanie dreva. Mesto navrhuje zastupiteľstvu odobriť prenájom vyše 78.000 metrov štvorcových (m2) pozemkov parku spomínanej firme z Košíc za jedno euro/m2/rok.
Nová továreň vo Vranove nad Topľou by mohla podľa vyjadrenia mesta pozostávať z troch relatívne samostatne fungujúcich celkov, a to píly, energetického centra a výrobných priestorov, kde sa plánuje realizovať takzvaná plastifikácia dreva. Spoločnosť plánuje zamestnať v areáli parku 390 pracovníkov a v prvej etape preinvestovať 42 miliónov eur, uvádza sa v písomnom materiáli, ktoré pripravilo mesto na rokovanie štvrtkového zastupiteľstva.
O výstavbu výrobných prevádzok vo Ferove mali v uplynulých rokoch záujem viacerí investori. Zo svojich podnikateľských zámerov napokon pre krízu či nevysporiadané pozemky v areáli parku ustúpili. Či sa projekt košickej spoločnosti bude uberať iným smerom, je zatiaľ podľa vyjadrení radnice otázne. "Investovanie zo strany investora je podmienené štátnou dotáciou na investície, daňové úľavy a príspevok na zamestnanosť v celkovej výške 20.000.000 eur," informovalo mesto.

Súvisiace články

Aktuálne správy