Najviac životných poistiek uzatvárajú Trnavčania a Trenčania

Bratislava 16. septembra (TASR) – Životné poistky najčastejšie uzatvárajú obyvatelia trnavského a trenčianskeho regiónu, naopak na zadné vrátka najmenej myslia Popradčania. Rozdiely v poistnom správaní sú aj medzi pohlaviami. Muži uzatvárajú životné poistky častejšie ako ženy. Vyplýva to zo štatistík ČSOB.
V tomto roku uzavreli muži o 10 % viac životných poistiek ako ženy. Najviac mužov sa poisťuje v Nitre a okolí, naopak najmenej v popradskom regióne. Ženy tak zase najčastejšie robia v Bratislave, Trnave a Trenčíne, najmenej sa poisťujú v Banskej Bystrici.
Najfrekventovanejším pripoistením je trvalé telesné poškodenie následkom úrazu. Najčastejšie si ho pýtajú v Žiline, najmenej v Banskej Bystrici. Ľudia však myslia aj na hrozbu vážnej choroby. Najväčší záujem oň majú Bratislavčania, najmenej časté je v Poprade.
Poistenie pre prípad smrti si zase najviac volia v Trnave a Trenčíne, naopak najmenej často v Poprade. Smrť úrazom si vyberajú ako pripoistenie najčastejšie v Nitre, najmenej v Banskej Bystrici.

Súvisiace články

Aktuálne správy