Najväčší podiel hypotekárnych úverov majú manželské páry v popradskom regióne

Bratislava 14. septembra (TASR) – Bratislavský kraj je jediným regiónom Slovenska, kde si jednotlivci zobrali viac hypoték, ako manželské páry. Podiel slobodných tu dosiahol takmer 46 %, pričom manželia tvoria viac ako 40 %. Informovala o tom dnes spoločnosť ČSOB.
Najväčší podiel hypotekárnych úverov vlastnia manželské páry v popradskom regióne (64,25 %). Slobodní ľudia tu majú uzavretých len viac ako štvrtinu hypoték. Spoločnú hypotéku si podľa spoločnosti berú aj partneri, ktorí nie sú manželmi. Najviac ich je v Banskej Bystrici a okolí, najmenej v Bratislave.
Na základe štatistík spoločnosti bol najmladším človekom, ktorý si zobral hypotéku, 19-ročný klient a najstarším 61-ročný. "Priemerný vek klientov je od 30 do 35 rokov," povedala na dnešnom stretnutí ČSOB s médiami riaditeľka odboru Bývanie a mobilita Dáša Polláková.
Priemerná výška hypotéky v rámci celého Slovenska je podľa spoločnosti 46.066 eur, pričom suma je v jednotlivých regiónoch odlišná. Najvyššia je v Bratislave a okolí (64.354 eur) a najnižšia v Banskej Bystrici (36.458 eur).

Súvisiace články

Aktuálne správy