Slovenská správa ciest opraví cesty v Kežmarku a Plavnici

Oprava na cestách I. triedy v Kežmarku a obci Plavnica má trvať desať mesiacov od uzavretia zmluvy s budúcimi zhotoviteľmi. Odhadované stavebné náklady sú 700 tis. eur a 380 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty. V príprave je aj rekonštrukcia cesty na úseku Vernárska tiesňava - Hranovnické pleso.

Slovenská správa ciest plánuje opravu cesty I. triedy č. 67 v Kežmarku na úseku dlhom 3,4 kilometra. Stavebné práce za predpokladanú cenu 700 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) by mali trvať desať mesiacov od uzavretia zmluvy s budúcim zhotoviteľom. Cestári vyhlásili verejnú súťaž na opravu komunikácie vo Vestníku verejného obstarávania. Súčasťou opravy cesty je odstránenie krytu vozovky, postrek asfaltovým spojivom, osadenie geomreže, koberec z asfaltového betónu, úprava uličných vpustí a vodorovné dopravné značenie. Ponuky sa majú otvárať 10. októbra, o súťažné podklady treba požiadať do 17. septembra. Uchádzači majú preukázať, že v rokoch 2009 až 2011 dosiahli obrat spolu najmenej 2 mil. eur bez DPH za práce pri oprave, rekonštrukcii a výstavbe ciest a diaľnic.

Slovenská správa ciest tiež pripravuje opravu cesty I. triedy č. 68 v obci Plavnica v okrese Stará Ľubovňa. Práce na 2,5-kilometrovom úseku cesty majú odhadované náklady 380 tis. eur bez DPH a trvať by mali desať mesiacov. Otváranie ponúk je plánované 10. októbra a o súťažné podklady je možné požiadať do 17. septembra. Požadovaný obrat uchádzačov za práce na cestách a diaľniciach v predošlých troch rokoch je minimálne 1 mil. eur bez DPH.

Cestári chystajú aj rekonštrukciu cesty I. triedy č. 67 na 1,6 kilometrovom úseku Vernárska tiesňava – Hranovnické pleso v okrese Poprad. Práce budú zamerané na stabilizáciu zosuvov na násypových svahoch cesty s odvodnením územia a zabezpečenie skalného brala. Správa ciest zatiaľ vyhlásila verejnú súťaž na vypracovanie a dodanie dokumentácie na stavebné povolenie vyhovujúcej požiadavkám dokumentácie na ponuku. Predpokladaná cena za dodanie dokumentácie je 63 tis. eur bez DPH, budúci dodávateľ ju má pripraviť za päť mesiacov.

Súvisiace články

Aktuálne správy