Podielové fondy vykázali opäť kladné čisté predaje

Podielové fondy zaznamenali kladné čisté predaje aj v uplynulom týždni. Celkové predaje fondov v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností dosiahli 35,02 mil. eur a spätné nákupy predstavovali 26,52 mil. eur. Fondy tak v 36. týždni skončili s čistými predajmi vo výške 8,5 mil. eur, pričom týždeň pred tým to bolo plusových 7,7 mil. eur.

Najvyššie kladné čisté predaje z jednotlivých typov fondov zaznamenali špeciálne fondy cenných papierov, a to vo výške 9,51 mil. eur. Špeciálne fondy profesionálnych investorov evidovali kladných 3,19 mil. eur, ďalej v pluse pri sume 1,59 mil. eur boli dlhopisové fondy, aj akciové fondy vo výške 1,25 mil. eur. Celkové predaje prevýšili spätné nákupy aj v prípade špeciálnych fondov nehnuteľností, a to o 147,8 tis. eur a v pluse skončili aj špeciálne fondy alternatívnych investícií so sumou 24,4 tis. eur.

Na druhej strane fondy peňažného trhu vykázali záporné čisté predaje vo výške 3,07 mil. eur. V mínuse 1,53 mil. eur skončili aj fondy krátkodobých investícií. Zmiešané fondy skončili so zápornými predajmi v objeme 1,34 mil. eur, mínusové predaje vo výške 756,1 tis. eur zaznamenali aj fondy z kategórie iné, takisto fondy fondov pri sume 487,5 tis. eur a aj fondy krátkodobého peňažného trhu evidovali záporných 24,7 tis. eur.

Najvyššie kladné čisté predaje z jednotlivých správcovských spoločností zaznamenal v 36. týždni Tatra Asset Management, a to v objeme 5,3 mil. eur. Druhý bol VÚB Asset Management so sumou 3,43 mil. eur. Na druhej strane Asset Management Slovenskej sporiteľne vykázal mínusové predaje v objeme 2,16 mil. eur, ČSOB Asset Management evidoval záporných 641,9 tis. eur.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 36. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/download/2167/udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy