DDS Tatra banky za polrok s čistým ziskom 1 mil. eur

Oproti prvému polroku minulého roka ide o nárast o 414 tis. eur.

Doplnková dôchodková spoločnosť (DDS) Tatra banky, a.s., dosiahla v prvom polroku tohto roka čistý zisk 1 mil. eur. Oproti prvému polroku vlaňajška ide o nárast o 414 tis. eur. Celkové výnosy spoločnosti za január až jún tohto roka predstavovali 4,36 mil. eur a celkové náklady 3,11 mil. eur. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnila spoločnosť.

Výnosy spoločnosť dosiahla prevažne vo forme poplatkov od klientov a výnosov z provízií, ktoré tvorili takmer 4,36 mil. eur. Náklady penzijnej firmy pozostávali najmä z nákladov na odplaty a provízie v sume 2,04 mil. eur. Ostatné náklady firmy za polrok predstavovali 685 tis. eur a personálne náklady 357 tis. eur.

Aktíva DDS Tatra banky v celkovej výške 5,96 mil. eur tvoril ku koncu júna tohto roka obežný majetok v sume 5,94 mil. eur a dlhodobý majetok v hodnote 20 tis. eur. Vlastné imanie spoločnosti ku koncu júna predstavovalo 4,74 mil. eur, z toho 1,66 mil. eur tvorilo základné imanie. Záväzky firma ku koncu júna tohto roka vykázala vo výške vyše 1,22 mil. eur.

DDS Tatra banky vznikla v apríli 2006 transformáciou z Doplnkovej dôchodkovej poisťovne Pokoj. Jej jediným akcionárom je Tatrabanka, a.s. Je druhou najväčšou doplnkovou dôchodkovou spoločnosťou na Slovensku. V súčasnosti spravuje úspory klientov v sume 387,7 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy