Kurz eura sa drží nad 1,25 USD/EUR

Frankfurt nad Mohanom 27. augusta (TASR) - Kurz spoločnej európskej meny na začiatku nového týždňa stagnuje a drží sa nad úrovňou 1,25 USD/EUR.

Frankfurt nad Mohanom 27. augusta (TASR) – Kurz spoločnej európskej meny na začiatku nového týždňa stagnuje a drží sa nad úrovňou 1,25 USD/EUR. Euro sa dnes ráno predáva po 1,2503 USD. To znamená, že dolár stojí 0,7998 eura. Európska centrálna banka (ECB) v piatok (24. 8.) napoludnie stanovila referenčný kurz na 1,2507 (vo štvrtok: 1,2552) USD/EUR.
Trh čaká na zverejnenie indexu podnikateľskej dôvery nemeckého inštitútu Ifo. Ekonómovia počítajú s jeho ďalším poklesom. Dlhová kríza eurozóny začína mať totiž čoraz väčší negatívny vplyv aj na nemeckú ekonomiku.
Nečakane výrazný pokles indexu môže vyvolať obavy o stav európskej ekonomiky a oslabiť spoločnú európsku menu, uviedla vo svojej analýze Commerzbank. Nemecko sa totiž doteraz považovalo za motor európskej ekonomiky. "Ak sa aj tento začne zadrhávať, bude to mať negatívny vplyv aj na verejné financie."

Súvisiace články

Aktuálne správy